El candidat del PP a les eleccions municipals, Josep Bou, ha justificat la profunda renovació de la llista del partit per a aquests comicis. Segons ha explicat en una entrevist a ‘El matí de Barcelona’, de betevé, calia un “cop de timó” per revertir els mals resultats que pronosticaven les enquestes fa uns mesos, segons les quals el PP pot, fins i tot, quedar fora del consistori. Bou ha defensat la feina del seu antecessor, els fins ara president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz. “Durant molts anys ho ha fet bé”, ha explicat al mateix temps que també ha assegurat que durant els últims quatre anys “alguna cosa ha passat”.  “Havíem de fer alguna cosa”, assegura Bou, “una mena de refundació” per evitar anar “a l’hecatombe“.

Una llista amb un 80 % d’independents

Bou ha explicat que aquest dilluns quedarà tancada la llista de les municipals, que es presentarà en els propers dies. Una llista que seguirà el mateix criteri que Pablo Casado ha imposat a la resta de candidatures de les municipals, amb un 20 % de membres del partit i un 80 % d’independendents. Per Bou aquesta decisió és equiparable amb el “criteri empresarial” que es fa servir en un negoci. Si els resultats no són bons, cal canviar les cares. “El partit s’està renovant”, ha explicat Bou, que també ha reconegut que això comporta un risc.

“Mirarem que Cayetana aprengui el català”

El candidat del PP a l’alcaldia també ha volgut treure importància al fet que la candidata del partit a les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo, no sàpiga parlar el català. Considera que el talent i l’excel·lència és el més important a l’hora d’escollir el cap de llista. “M’agradaria molt que sabés parlar el català”, ha explicat Bou.”Mirarem que n’aprengui”, ha conclòs.