La candidata del PSC per Barcelona a les eleccions generals del 28-A, Meritxell Batet, ha acusat ERC de proposar un “trencament de divisió de poders” amb la presentació d’una iniciativa legislativa per “aixecar les causes judicials que té l’independentisme”. Ho ha assegurat aquest dilluns al matí en una entrevista a l”ACN’, en què ha negat que hi hagi pressió judicial sobre l’independentisme. 

“Si el que proposen és que hi hagi un trencament de la divisió de poders, el PSOE no hi estarà d’acord”, ha afirmat. En aquest sentit, ha dit que “preservar la divisió de poders i exigir la independència del poder judicial és cabdal”. Batet ha garantit que Espanya té aquests valors i que això fa que sigui “una democràcia reconeguda al món”.

Canviar el model d’Estat no és “prioritari”

En relació amb el referèndum sobre la monarquia que han proposat tant ERC com En Comú Podem, la candidata socialista ha dit que no veu “prioritari” canviar el model d’estat perquè el “caràcter simbòlic” del rei està “ben reconegut” a la Constitució. Batet ha defensat que els ciutadans “tenen molts altres problemes reals” i que el context actual a Espanya fa que el projecte socialista se centri en el reforç de l’autogovern i que no plantegin en el programa electoral la reforma d’un estat federal, al qual, ha assegurat, “no hi han renunciat”.

Rebutja les protestes contra actes de Cs i PP

La cap de llista per Barcelona del PSC al 28-A també ha rebutjat els incidents contra actes de Ciutadans i PP i ha aprofitat per reclamar que els polítics “donin exemple” del “respecte”. Ha condemnat les “actituds absolutament rebutjables”, com les de la UAB amb la candidata del PP Álvarez de Toledo o les cassolades contra l’acte de Cs a Errenteria, al País Basc, d’aquest cap de setmana.

“No és bo que a ningú se li impedeixi expressar amb llibertat les seves idees”, ha afegit Batet, que ha demanat que els candidats siguin “els primers” a respectar i escoltar a qui pensa diferent i “no intentar destruir a l’altre”. “De vegades sembla que l’objectiu és destruir la persona, i no és bo fer això en política; cal donar exemple”, ha advertit.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]