El candidat d’En Comú Podem a les eleccions generals del 28-A, Jaume Asens, ha proposat aquest dilluns que es modifiquin els delictes de rebel·lió i sedició perquè s’expliciti quin és el grau de violència necessari per aplicar-los i també ha demanat que s’alliberin els líders independentistes presos. Asens ha qüestionat que “tingui sentit” la proposta d’ERC de promoure una proposició de llei per aturar les causes contra l’independentisme.

El candidat dels comuns també ha acusat ERC d’haver pres la iniciativa per “tombar” la taula de diàleg entre els governs català i espanyol i per presentar l’esmena a la totalitat als pressupostos de l’Estat. En aquest sentit, ha celebrat que “tornin a la pantalla del referèndum pactat” que defensen els comuns. Tot i això, ha tornat a posar en dubte la credibilitat dels republicans. “Canvien constantment, de la nit al dia, d’una proposta a una altra”, els ha retret.

Trencar “el tabú” del referèndum

Asens ha assegurat que “el tabú” d’un possible referèndum a Espanya s’ha trencat i ho ha atribuït a la “pedagogia” que han fet els comuns i Podem. El candidat morat ha tornat a insistir que el PP és “una organització criminal” i hauria de ser il·legalitzat -una proposta que la candidata popular va respondre ahir-.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]