La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, en roda de premsa. 6 d'octubre de 2018. (Horitzontal)

L’ANC ha fet una crida a protestar contra el Consell de Ministres que se celebrarà a Barcelona el 21-D. En el seu cas, proposen una concentració massiva de cotxes. “De bon matí sortirem d’arreu en cotxe i tranquil·lament anirem cap a Barcelona”, han dit des del seu compte de Twitter. D’aquesta manera, afirmen, “direm ben clar que no són benvinguts”.

El que no han concretat és l’horari de la protesta ni la zona per on haurà de transcórrer. Les úniques dades que donen al tuit són que a les 9 h seran a la Ciutat de la Justícia amb Roger Español, el jove que va perdre un ull en les càrregues policials de l’1 d’octubre. Coincidint amb el Consell de Ministres, Español està citat a declarar al jutjat en doble qualitat: com a perjudicat, per la lesió a l’ull, i com a investigat per un presumpte delicte d’atemptat contra l’autoritat. En concret, se l’acusa d’haver tirat una tanca a un agent de la Policia Nacional.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Totes les manifestacions convocades a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/manifestacions-21-desembre-2018-barcelona-catalunya/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de la ràdio de betevé 91.0 fm, el vicepresident de l’entitat, Pep Cruanyes, ha explicat prèviament que convocaran “actes per tota la ciutat” i no davant de la Llotja de Mar, on s’ha de fer el Consell de Ministres. L’objectiu, segons Cruanyes, és que “a Barcelona es vegi la protesta” perquè “no seran actes simbòlics”. De fet, el vicepresident de l’ANC ha dit que estan treballant amb altres entitats com Òmnium Cultural i els partits independentistes per fer una manifestació el 21 de desembre.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Aturada de país el 21 de desembre o vaga general? Tot el que has de saber” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/aturada-pais-21-desembre-vaga-general-2018/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

L’ANC decidirà el 22 de desembre com pressionar Torra perquè faci la independència

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) analitzarà el 22 de desembre què ha fet el govern de Quim Torra i consensuarà amb els socis quines accions prendrà per pressionar amb l’objectiu d’aconseguir la independència. Segons recull l’agència Europa Press, l’ANC celebrarà una assemblea a l’Auditori del Fòrum que també estarà obert a la ciutadania. Allà es fixarà el full de ruta per al 2019.