Ja fa 10 dies que Jordi Sànchez i Jordi Turull van començar la vaga de fam a la presó de Lledoners, amb l’objectiu de denunciar el bloqueig que asseguren que els està fent el Tribunal Constitucional perquè no arribin als tribunals europeus. Tres dies més tard s’hi van sumar els exconsellers Joaquim Forn i Josep Rull. Aquest dilluns la periodista Pilar Calvo, que exerceix com a portaveu dels presos, ha explicat l’estat físic dels vaguistes.

Calvo ha detallat que Sànchez i Turull han perdut cinc quilos de massa corporal cadascun en els primers 10 dies de la vaga de fam. En el cas de Joaquim Forn, ha perdut 10 quilos en els set dies que fa que està en vaga de fam, i Josep Rull n’ha perdut tres i mig. La periodista ha explicat que tots quatre continuen fent les tasques comunitàries que tenien encomanades abans de començar la vaga de fam, malgrat que algunes tenen relació directa amb el menjar.

Segons Calvo, tant Jordi Turull com Josep Rull continuen fent-se càrrec de parar i desparar la taula i de netejar el menjador. Jordi Sànchez i Quim Forn són els encarregats de netejar la sala d’estar abans de l’hora de dinar i abans de l’hora de sopar. La portaveu dels presos assegura que han volgut mantenir aquestes destinacions “perquè no volen perdre les compensacions i perquè els companys presos que tenen la mateixa destinació els estan ajudant”.

Aquest dilluns la plataforma Prou Ostatges! ha convocat una cassolada de suport als presos en vaga de fam.