Miquel Buch, conseller d'Interior

(ACN) El conseller d’Interior, Miquel Buch, considera que el dispositiu policial del 6 de desembre, quan hi va haver càrregues a Terrassa i Girona, va ser “globalment correcte”. Buch s’ha reunit aquest dilluns amb els comissaris dels Mossos després de trobar-se diumenge amb el president de la Generalitat, Quim Torra. El conseller també ha fet autocrítica per les informacions que els últims dies “hagin pogut generar confusió o malestar” al cos.

Sobre possibles canvis als Mossos, el titular d’Interior ha traslladat als comandaments del cos que aquesta seria una decisió interna “que ha de respondre a necessitats estructurals i atenent criteris professionals i objectius”, han explicat fonts de la conselleria. En tot cas, Buch ha demanat, com es fa habitualment, que es tornin a avaluar els fets de Girona i Terrassa i que es prenguin mesures en cas de detectar o constatar alguna actuació que no s’ajusti a la praxi policial.

Buch ha refermat que la seva prioritat és defensar el cos i mantenir-lo fora de qualsevol debat partidista i del focus mediàtic. Tot i constatar que els dispositius van ser “globalment correctes amb la informació de què ara es disposa”, el conseller ha demanat potenciar els mecanismes de mediació en tots els conflictes, així com reforçar estratègies de comunicació per contrarestar la difusió de notícies falses a les xarxes. El conseller també ha apostat per aïllar políticament les minories violentes.