Joaquim Forn va començar una vaga de fam des de la presó de Lledoners el 3 de desembre. L’exconseller d’Interior es va sumar així, juntament amb Josep Rull, a la vaga de fam que havien començat dos dies abans Jordi Sànchez i Jordi Turull. El motiu és protestar contra el silenci del Tribunal Constitucional sobre els recursos presentats contra la presó preventiva.

L’entorn proper a Forn han declinat parlar de l’estat de salut i anímic de l’exregidor. La seva dona, Laura Masvidal, ha remarcat que són “moments difícils” per a ells i prefereixen que sigui la persona designada en representació dels presos qui informi públicament de la situació. La periodista Pilar Calvo és la portaveu dels quatre presos en vaga de fam.

Experiències de la presó

Familiars, amics i companys de partit han participat avui en la presentació del llibre de Joaquim Forn, ‘Escrits de presó’. Es tracta d’un recull de textos, en forma de dietari, que ja es va publicar al setembre. Forn hi explica les experiències i sensacions que ha viscut a la presó des que el 2 de novembre del 2017 va entrar a Estremera.