Una quarantena d’alcaldes, alcaldesses i regidors del PSC han presentat aquest dijous davant del Parlament de Catalunya un manifest conjunt “per la defensa de la convivència, les llibertats i la democràcia”. El líder municipal del PSC, Jaume Collboni, ha expressat el compromís dels signants d’evitar “que l’extrema dreta entri a les nostres institucions” i ha apostat per crear un “cordó sanitari” perquè no arribin al poder. Collboni s’ha mostrat tan preocupat “per la irrupció de l’extrema dreta com que des de la dreta de PP i Cs es blanquegi el seu discurs”.

El també secretari de Política Municipal del PSC ha criticat el discurs sobre la via eslovena del president de la Generalitat, Quim Torra, perquè considera que “serveix de pretext a l’extrema dreta”. Collboni, però, també ha carregat contra el “doble discurs” de l’alcaldessa Ada Colau per criticar les paraules de Torra però alhora evitar que els comuns al Parlament s’abstinguin en el moment de reclamar que el president doni explicacions. També ha preguntat a Manuel Valls si serà candidat en cas que Cs pacti amb Vox a Andalusia.

alcaldes PSC Parlament

Els alcaldes i regidors del PSC també insten partits com Ciutadans i Vox a “recuperar l’esperit constitucional” i rebutjar “qualsevol tipus d’aliança amb formacions d’extrema dreta com Vox”. A més, es comprometen a impulsar des del món local un pacte per la convivència a les poblacions d’arreu del país i a vetllar per la neutralitat de l’espai públic.