Casa Llotja de Mar

Ja se sap el lloc on se celebrarà el consell de ministres del 21 de desembre a Barcelona i és a la Llotja de Mar. La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació ha confirmat a betevé que la reunió es farà a la seva seu corporativa. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat al Congrés dels Diputats que en aquest consell de ministres de Barcelona s’aprovarà la pujada del salari mínim interprofessional a 900 euros. Sánchez ha volgut recordar que es tracta d’una pujada del 22 %, la més alta des de 1977.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Aturada de país o vaga general pel 21 de desembre?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/aturada-pais-21-desembre-vaga-general-2018/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

L’executiu de Pedro Sánchez cercava un espai gran per poder-hi fer tant la reunió del seu govern com la roda de premsa posterior. Per escollir aquest lloc, el Govern espanyol també ha tingut en compte les possibles manifestacions de rebuig al consell de ministres convocades des de diferents entitats. S’està dissenyant un dispositiu especial de seguretat que es concretarà en una reunió entre els cossos i les forces de seguretat de l’Estat amb els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana.

No és el primer consell de ministres que se celebra fora de Madrid. El 26 d’octubre ja es van reunir a Sevilla.

La Generalitat, crítica amb la ubicació

La portaveu de la Generalitat, Elsa Artadi, creu que la Casa Llotja de Mar no és la millor ubicació per al consell de ministres. En declaracions a TV3, Artadi ha dit que celebrar la reunió al centre de Barcelona no és la millor opció i que n’hi ha d’altres que afavoreixen la mobilitat. La portaveu també ha afirmat que la Generalitat no ha participat en la tria de l’espai, i que ella ha conegut la notícia a través dels mitjans de comunicació.

 

Les protestes de l’ANC no seran davant la Llotja de Mar

L’Assemblea Nacional Catalana ha anunciat que organitzarà una protesta “contundent” al carrer. Segons el vicepresident de l’ANC, Josep Cruanyes, al matí de Barcelona, hi haurà una manifestació i diverses activitats a diferents llocs de la ciutat durant tot el dia: