noves estacions l1 metro barcelona

El gruix de condicions que el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha traslladat al govern de la Generalitat per aprovar els pressupostos catalans està marcat per la petició d’invertir 1.700 milions d’euros al metro de Barcelona. La formació de Salvador Illa ha desgranat algunes de les contrapropostes que fa a l’executiu català en matèria del transport públic, entre les quals destaquen el perllongament de l’L1 fins a Montigalà i l’L3 fins a Esplugues.

Sobre la l’L1, el PSC demana licitar el projecte del perllongament de la línia entre les estacions de Fondo i Lloreda – Sant Crist, així com iniciar el procés d’informació pública per perllongar des de Sant Crist fins a Badalona Rodalies. Una inversió que la Generalitat havia previst pel 2025 i que els socialistes demanen poder avançar.

Pel que fa a la línia L3, el PSC vol actualitzar el projecte de perllongament del metro entre Zona Universitària i Esplugues Centre.

Unir la Pau i la Sagrera-Meridiana amb l’L4

Un altre dels demandes que inclou el document de pressupostos és licitar el projecte constructiu per allargar la línia L4 entre les estacions de la Pau i Sagrera-Meridiana. A més, també s’hi afegeix destinar un milió d’euros a licitar la redacció del projecte constructiu de l’intercanviador de l’estació d’Urquinaona.

De fet, aquest no és l’únic intercanviador del metro que s’inclou en el document, també hi ha el de la plaça de Sants (L1) i el de Verdaguer (L5).

Accessibilitat garantida a totes les estacions

El PSC també demana que es licitin les obres de millora de l’accessibilitat de diferents estacions de metro. És el cas de l’intercanviador de Sants Estació amb les línies L3, L5 i el tren, i també de l’intercanviador del Passeig de Gràcia amb l’L2, L3 i L4.

A més, també s’inclou la licitació per millorar l’accessibilitat de l’estació de Catalunya de l’L1 i L3, i de Ciutadella – Vila Olímpica de l’L4.