t-usual o t-casual

La T-Casual podria deixar de ser el títol de transport més utilitzat per als usuaris que fan servir el transport públic de forma més esporàdica. Aquest títol de transport unipersonal de 10 viatges s’encareix un 30 % aquest 2023, ja que ni l’Estat ni l’ATM en bonifiquen el preu, tal com sí que passa amb la T-Usual i la T-Jove. Això implica que la T-Casual passa a costar 11,35 € per 10 viatges, mentre que la T-Usual, que té un nombre de viatges il·limitat per 30 dies, val 20 €.

Es tracta d’una diferència de preu de 8,65 € entre les dues opcions que fa que molts usuaris hagin començat a fer números per veure què els surt més a compte. Quants viatges has de fer perquè et surti rendible la T-Usual?

La T-Usual, la més econòmica a partir de 18 viatges al mes

En el cas d’optar per la T-Casual, cada viatge en transport públic passa a costar ara 1,13 €. Això vol dir que, si fem 18 viatges en un mes, ens gastarem 20,43 €, el mateix que costa una T-Usual que, a més ens permet fer viatges il·limitats durant un mes.

Dit d’una altra manera: si cada setmana fem una mitjana de quatre o cinc viatges en transport públic, ens sortirà més a compte adquirir la T-Usual que la T-Casual.

Bonificació del 50 % a la T-Usual

Aquest 2023, la T-Usual continua tenint una bonificació del 50 % i seguirà costant 20 euros (en el cas de ser per una zona), en comptes dels 40 € que valia abans de setembre del 2021.

L’altre títol de transport que també té una rebaixa del 50 % és la T-Jove que té un preu de 40 € (per una zona), la meitat del que costava abans de la bonificació.