L’Ajuntament de Barcelona i les entitats de la campanya “Demà pots ser tu” han cridat a la ciutadania a eixamplar la base de l’1-O i també de l’aturada de país del 3 d’octubre per fer un front ampli i transversal en defensa dels drets. Així ho ha dit el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, que demana aquest front no només pel judici contra el procés del Suprem sinó també per buscar solucions democràtiques i polítiques a la qüestió de Catalunya. “El judici ha de ser un moment que ens ha de servir com a palanca de mobilització i denuncia de la vulneració de drets i llibertats”, ha dit Asens que ha demanat recuperar “l’esperit” de l’1-O i trobar una solució dialogada entre el govern de la Generalitat i de l’Estat que es podria materialitzar en un referèndum pactat i vinculant”.

És una de les conclusions que han tret de les jornades de debat i reflexió que s’han fet a la presó Model per celebrar el primer aniversari del referèndum de l’1 d’octubre. Unes jornades que ha organitzat l’Ajuntament amb entitats de la campanya “Demà pots ser tu”, on hi ha Fundació per la Pau, Centre per la Defensa dels Drets Humans, Novact, Institut Internacional per l’Acció Noviolenta i l’Institut de Drets Humans de Catalunya, a més d’Òmnium Cultral i el Centre per la Defensa dels Drets humans Irídia, que també han participat en la roda de premsa.

16.000 han visitat la Model per l’1-o

Ajuntament i entitats han fet un bon balanç de les jornades a la Model que han acabat aquest dimarts. En total, hi han passat unes 16.000 persones, una xifra que segons Asens posa en evidència “la necessitat que sentia la ciutadania per trobar un espai on retrobar-se i pensar col·lectivament el que significa l’1-o”. La voluntat, segons ha explicat Asens, és seguir treballant conjuntament en els propers anys.