La CUP Capgirem Barcelona ha anunciat aquest dijous que la seva candidatura per a les eleccions municipals del maig serà totalment renovada. L’anunci que cap dels regidors actuals repetirà ha coincidit amb increment de les especulacions sobre la possibilitat que Joaquim Forn sigui alcaldable. En una entrevista al ‘bàsics’, la regidora cupaire Eulàlia Reguant no ha valorat aquesta opció, però sí ha demanat que no s’utilitzi els polítics empresonats “com a eina per obtenir vots”.

Reguant ha defensat el model de candidatura de la CUP i ha destacat que l’habitual rotació de noms a la primera línia política de la formació és positiva. De cara al proper mandat, la regidora ja ha advertit que la CUP no canviarà d’estratègia i no farà pactes estables de governabilitat, però sí que promet acords puntuals.

Abans que tot això passi encara queden mesos en què està pendent aprovar els pressupostos. Reguant ha assegurat que no pensen participar d’un acord per aprovar-los tal com demana Ada Colau, ja que el qualifica de “pacte de tres pressupostos en un”. La regidora ha estat molt crítica amb Colau i Podem per l’acord anunciat aquest dijous per tirar endavant els pressupostos de l’Estat. Reguant ha criticat que així “s’està apuntalant el règim”.