presó Zona Franca

La nova presó de la Zona Franca pren forma. L’estructura del que serà el nou centre penitenciari obert de Barcelona ja és ben visible a la parcel·la que hi ha entre el carrer A i el carrer 1 del polígon industrial. Les obres van començar l’estiu del 2022 i s’han d’acabar el 2025. Fonts del Departament de Justícia de la Generalitat confirmen a betevé que els treballs avancen segons el calendari previst.

Quan obri la presó de la Zona Franca es podrà tancar el centre obert de la Trinitat Vella, on ara hi van a dormir uns 390 interns. El trasllat de la presó és clau per desbloquejar la transformació del barri. Aquest dilluns, en la primera pedra d’una nova promoció d’habitatge, l’alcalde Jaume Collboni ha detallat que el compromís de Justícia és tancar la presó de la Trinitat Vella a finals del 2025 o principis del 2026.

Inversió de 36 milions d’euros

Justícia destina més de 36 milions d’euros per construir la nova presó de la Zona Franca, que tindrà capacitat per a 800 interns. Tot plegat dona compliment al compromís que l’Ajuntament i la Generalitat van pactar a principis del 2021 per al trasllat del centre obert de la Trinitat Vella a la Zona Franca. Abans de les obres es va haver de descontaminar els terrenys.

La nova presó de la Zona Franca tindrà capacitat per a 800 interns

Quedarà pendent encara el trasllat de la presó de Wad-Ras, també a la Zona Franca. En aquest cas, la previsió de Justícia és començar les obres del nou centre penitenciari de dones el 2026 per enllestir-la el 2029.