carrer Rosselló

El Grup Municipal de Barcelona en Comú ha reaccionat a l’anunci de deixar sense data la pacificació del carrer del Rosselló i demana fer efectiu el projecte. “Ignorar el resultat dels pressupostos participatius és ignorar la voluntat ciutadana de milers de veïns i veïnes“, ha afirmat Marc Serra, regidor de BComú que va ser responsable de Participació ciutadana durant el mandat d’Ada Colau. Aquesta iniciativa va ser la més votada dels pressupostos participatius de l’Eixample.

Serra s’hi ha mostrat preocupat i ha lamentat que aquesta no és l’única iniciativa que va tenir un ampli suport als projectes participatius i que ara el consistori ha decidit aturar “sense que se’ns expliqui de forma clara el motiu”. Així, al juliol es va comunicar que s’aturava la construcció de quatre ecoxamfrans al carrer d’Aragó, el segon projecte més votat al districte i, més tard, al desembre, es va ajornar sense data la construcció del carril bici a la plaça de Catalunya per acabar d’estudiar-lo. Aquest era el cinquè projecte amb més suports de l’Eixample.

La metodologia de la participació, en dubte

Serra ha assegurat que aturant aquests projectes “es posa en dubte tota una metodologia de pressupostos participatius“, que es basen en la confiança de la ciutadania en el fet que “si votes un projecte i és guanyador, aquest projecte es farà independentment de qui sigui l’alcalde“.