L’Ajuntament de Barcelona ha confirmat que aquest mandat comprarà la finca històrica Villa Piedad, a la Trinitat Vella, i que això serà possible gràcies a fer “un esforç elevat”. Així ho ha comunicat la regidora de Sant Andreu, Marta Villanueva, a l’Audiència Pública del districte que s’ha fet aquest dimarts.

Villanueva ha explicat que el preu de l’edifici “no ha estat mai de 190.000 euros”, la xifra fixada en l’acord pressupostari entre ERC i el govern del Barcelona en Comú i el PSC el darrer mandat, sinó molt més elevada: 297.000 euros, segons el preu de taxació actual. Aquesta inversió es farà un cop hi hagi pressupostos municipals. Això sí, la regidora ha insistit que es tracta d’una “prioritat” d’aquest mandat.

Un error de taxació

El districte de Sant Andreu ha explicat als veïns que el preu a la venda l’ha posat el privat i que sovint “quan s’hi interessa l’Ajuntament” pugen el preu perquè la capacitat d’adquisició és més alta. També apunten que “potser hi va haver una confusió quan es va fixar el preu de 190.000 euros” i que els va sobtar perquè no saben d’on va sortir aquesta xifra.

Reforma interior

En els darrers mesos els propietaris han dividit Villa Piedad en dues parts per poder-la reformar i vendre. Després dels treballs de restauració, el preu de venda que es pot veure al web de la immobiliària està fixat en 260.000 euros. Villa Piedad és un dels habitatges més antics de la Trinitat Vella i els veïns històricament n’han reclamat la seva recuperació com a equipament de barri.