lloguer-250124

(ACN/ Redacció) Els lloguers de temporada continuen guanyant terreny als convencionals i a Barcelona ja representen el 30 % del total, segons Idealista. La capital catalana és la que proporcionalment té més lloguers d’aquest tipus, només superada per Sant Sebastià (32 %). Al mateix temps, els lloguers de llarga estada cauen un 24 %.

Crescuda rècord

En el darrer any, els lloguers de temporada va créixer un 53 % a Barcelona. La ciutat de l’estat que ha vist incrementar amb més força aquest segment, però, és Màlaga, amb un 123 % més, seguida de València (+99 %), Alacant (+85 %), Sevilla (+83 %) i Palma (+70 %). En canvi, el portal apunta que també hi ha ciutats espanyoles que han incrementat la seva oferta de lloguer tradicional, entre les quals hi ha Tarragona, amb un 20 % més.

“Les dades de tancament d’any posen de manifest com legislar a esquenes dels propietaris pot acabar destruint el mercat”, assenyala en un comunicat el portaveu de la plataforma, Francisco Irañeta, que lamenta que amb el trasllat del lloguer tradicional al de temporada “ve a dificultar encara més l’accés a l’habitatge de les persones i les famílies més desfavorides“.

Els lloguers de temporada, fora de la llei d’habitatge

Els lloguers de temporada són els que habitualment es formalitzen per a un període inferior a un any i queden fora de l’àmbit d’aplicació de la llei d’habitatge i, per tant, no es veuen afectats per la limitació del preu del lloguer o les pròrrogues extraordinàries de contractes.