festius oberts 2023

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha obert la porta a ampliar el nombre de diumenges en què els comerços de Barcelona poden apujar la persiana a les anomenades zones de gran afluència turística (ZGAT), una decisió que Collboni assegura que no prendrà sol i que s’haurà d’acordar conjuntament amb els sindicats i les entitats comercials. “L’acord social serà el camí”, ha dit l’alcalde, que també ha recordat que Barcelona és “l’única ciutat d’Espanya que ha aconseguit fer un acord social entorn dels horaris comercials”.

Els resultats són positius en facturació i en creació de llocs de treball, però el camí és el diàleg social”
Jaume Collboni, alcalde de Barcelona

Jaume Collboni s’ha referit als diumenges de comerços oberts en una compareixença a l’Ajuntament de Barcelona aquest divendres al migdia al costat del secretari general d’UGT, Josep Maria Àlvarez, i el secretari general del sindicat a Catalunya, Camil Ros, amb motiu de la celebració del 44è congrés estatal del sindicat a Barcelona la tardor que ve. Serà del 25 al 28 de novembre al Fòrum i hi assistiran delegats de les diferents comunitats autònomes.

Collboni defensa ampliar l’aeroport

L’alcalde també s’ha referit a l’ampliació de l’aeroport del Prat i l’ha defensat. “Per tenir les millors empreses, investigadors, estudiants, professors i tota la capacitat que et dona tenir connectivitat transcontinental cal ampliar l’aeroport”, ha afirmat Collboni. L’alcalde ha aprofitat per recordar la posada en marxa del comitè d’experts sobre infraestructures, liderat per l’exconseller Santi Vila.