Prop de 900 famílies metropolitanes

han contractat la llum a Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d’electricitat. És una xifra que queda molt lluny de les 20.000 llars que s’havia marcat com a objectiu el govern municipal al novembre passat, quan es van obrir les sol·licituds.

Ho ha explicat l’alcaldessa, Ada Colau, durant el Congrés de Transició Energètica que se celebra al campus universitari Diagonal-Besòs. Colau ha assegurat que “ja ens apropem a les 1.000 famílies”, alhora que ha recordat que l’objectiu de Barcelona Energia “no és fer benefici sinó proveir un dret”. Per això, l’alcaldessa ha afegit que l’elèctrica pública “assessora les famílies perquè facin el menor consum possible”.

Barcelona Energia vol créixer al sector comercial

Segons ha pogut saber betevé, l’executiu municipal confia en arribar el proper mandat al sostre de 20.000 llars. Per la seva banda, el regidor d’Energia i Aigua, Eloi Badia, ha assegurat que el balanç del miler de clients actuals és positiu i ha recordat que totes les empreses elèctriques de nova creació en el sector privat han tingut una arrencada similar.

A més, Badia ha explicat a betevé que el proper objectiu de Barcelona Energia no només serà créixer a més famílies, sinó també passar a subministrar electricitat als comerços —actualment només ho fa als particulars i als edificis municipals. Ampliar el servei serà fàcil, segons ha dit, perquè Barcelona Energia compra l’electricitat al mercat (no la produeix) i només caldrà comprar una quantitat més gran d’energia.