L’alcaldessa i candidata a la reelecció per Barcelona en Comú, Ada Colau, ha dit que vol cobrir alguns trams de la ronda del Litoral a l’altura del Besòs per construir-hi a sobre habitatge assequible. Colau no ha concretat el número total d’habitatges ni la inversió que suposaria, però sí que ha parlat de temps. Un projecte a llarg termini amb un horitzó d’entre 12 i 15 anys.

Colau ha reiterat que no es pot girar l’esquena al Besòs “ni que serveixi de fractura amb altres ciutats”. A banda dels habitatges projectats al barri de la Marina i als voltants de l’estació de la Sagrera, la candidata de BComú ha presentat vuit nous espais on pretén fer créixer la ciutat si és escollida alcaldessa després de les eleccions municipals del 26 de maig.

Colau ha explicat que vol crear un barri nou a la plataforma on estava previst el zoo marí, amb característiques similars al de la Barceloneta. També aprofitar la remodelació del recinte firal de Montjuïc per guanyar habitatge públic. Colau ha dit que calcula poder crear més de 1.000 habitatges “obrint el Poble-Sec al mar”. També planteja fer habitatge a la zona universitària, a l’avinguda Diagonal, i que l’espai on se situa l’Hospital Vall d’ Hebron, sigui “més que una zona hospitalària”. Un altre punt de la ciutat amb noves construccions seria els Penitents, a Gràcia.

Rebuig a la construcció de gratacels

Per generar nou habitatge, la candidata dels comuns ha descartat la construcció de nous gratacels. Un model que segons Colau, defensen Manuel Valls o el PSC. “Volen créixer a l’estil asiàtic, amb gratacels”, ha dit. L’alcaldessa ha apostat per fer-ho completant barris ja existents.

Crítiques a ERC i PSC per voler fer-la fora

Ada Colau ha titllat d'”incomprensible” que dues forces d’esquerres com ERC i PSC, centrin la seva campanya en evitar que revalidi l’alcaldia. “És molt trist que Collboni digui que vol pactar amb Valls per fer-me fora i que Maragall vulgui pactar amb JxC“. Colau ha dit que no només es planteja guanyar les eleccions sinó que vol liderar un “govern progressista i d’esquerres”.

Preguntada pel debat que aquest divendres emet betevé, Colau ha assegurat que arriba “amb moltes ganes i preparada”. La candidata dels comuns ha demanat als altres sis candidats poder parlar de forma constructiva i ha exigit a tothom claredat amb la política de pactes. El debat electoral de betevé és el primer d’aquesta campanya de les eleccions municipals del 2019.