Un inici de campanya sense música no és un tret de sortida com cal a una cursa per a les eleccions. Els candidats a l’alcaldia de Barcelona han aprofitat el seu primer acte de campanya per deixar ben clar, a través de la banda sonora, què n’esperen, i com encaren, les eleccions municipals del 2019. Música catalana, rumba, els mítics anys 80 amb Bruce Springsteen o himnes tradicionals de partit són algunes de les melodies que acompanyaran els candidats fins al 26 de maig. Escolta a continuació l’himne musical de campanya de tots els partits a Barcelona, alguns convertits també en lema.

banda sonora campanya municipals 2019

Ada Colau, amb ‘Common people’, de Pulp

La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha tornat a utilitzar una melodia ben coneguda per als comuns, el ‘Common people’ del grup britànic Pulp, una cançó utilitzada pels comuns a la campanya de les eleccions del 21 de desembre del 2017, amb Xavier Domènech al capdavant de la formació. S’ha convertit en tot un himne dels comuns, una melodia que ja acumula gairebé un quart de segle de vida.

Ernest Maragall, ‘Extraordinaris’, de Bemba Saoco

Ernest Maragall es veu guanyador d’aquestes eleccions municipals del 2019 i ho fa amb una cançó titulada ‘Extraordinaris’, de la banda mestissa Bemba Saoco, un grup que beu de bandes com Calle 13, Boma Estéreo o Txarango i que s’han convertit en tota una revolució.

Elsa Artadi, amb ‘No surrender’, de Bruce Springsteen

Elsa Artadi, la número dos de Joaquim Forn i Junts per Catalunya a Barcelona, ha ballat a ritme de ‘No surrender’, una cançó del 1984 de Bruce Springsteen. De fet, la formació ja ha anunciat que aquest himne de l’àlbum ‘Born in the USA’ els acompanyarà durant tota la campanya en diversos actes i, de fet, l’han fet lema de campanya.

Jaume Collboni, una rumba expressament socialista

El candidat del PSC, Jaume Collboni, ha presentat en societat una rumba creada especialment per aquesta campanya dels socialistes. L’autor n’és Petitet, músic gitano barceloní, molt conegut al barri del Raval de Barcelona, un dels aprenents també de Peret. 

Manuel Valls, la música per a un altre dia

El candidat de Barcelona pel Canvi – Ciutadans, Manuel Valls, ha obert campanya sense gaire to festiu i sense cap melodia que l’acompanyés. D’aquesta manera, segurament, optarà per utilitzar la música en una altra ocasió.

Josep Bou, amb l’himne popular

Josep Bou, el candidat del PP a Barcelona, ha revelat el cartell per a les municipals del 2019 acompanyat del tradicional himne dels populars, que els acompanya durant totes les campanyes electorals i els mítings. Alguna vegada han apostat per versionar-la, però la formació prefereix no abandonar una melodia ben reconeixible per a tothom.

Anna Saliente, amb música catalana

La candidata de la CUP, Anna Saliente, ha sortit en campanya amb ‘Atrevir-te’, del cantant valencià Xavi Sarrià, músic del grup Obrint Pas. És una cançó de l’àlbum del 2017 ‘Amb l’esperança entre les dents’.