El candidat de Barcelona pel Canvi – CiutadansManuel Valls, ha començat la campanya de les eleccions municipals 2019 presentant-se com “el canvi que necessita Barcelona”. Assegura que la seva candidatura, que rep el suport de Ciutadans, és l’única que pot aconseguir posar fi “el camí de deteriorament i de pèrdua d’oportunitats” que, diu, es troba la ciutat amb el govern d’Ada Colau.

“Els altres candidats no suposen cap novetat”, ha afegit Valls, que acusa la majoria dels alcaldables de tenir “un grau o altre de responsabilitat” en la situació en què es troba la ciutat. Lamenta que Barcelona “s’ha deteriorat molt”, sobretot pel que fa a la inseguretat en alguns barris.

Una campanya “de propostes”

Segons ha explicat el candidat, l’objectiu és evitar una campanya “d’eslògans i de retòrica” i fer-ne una “de propostes”. L’ex-primer ministre francès ha acabat el seu discurs d’inici de campanya amb un missatge dirigit als barcelonins: els ha demanat el vot perquè Ada Colau no torni a revalidar l’alcaldia. “Junts serem la força del canvi”, ha conclòs.

El format de l’acte ha estat senzill i breu, amb parlaments i dirigit sobretot als mitjans de comunicació, ja que només ha congregat una vintena de veïns. En l’acte també ha participat la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas -que tanca la llista de Manuel Valls-, així com els primers noms de la candidatura de BCN Canvi – Cs.

Arrimadas ha demanat el vot per a Valls, a qui ha dit que té “tot el suport” de Ciutadans per evitar “caure en mans de l’independentisme i del populisme de Colau”.