El candidat del partit socialista, Jaume Collboni, es proposa construir 35 escoles bressol noves si és escollit alcalde per tal que cada barri de Barcelona en tingui, com a mínim, una. “Cal universlitzar les llars d’infants a Barcelona per aconseguir una ciutat igualitària i enfocada al coneixement”, ha assegurat Collboni en un acte a l’Escola Aiguamarina, a Verdum, on ha exposat les seves propostes en matèria d’educació per a les eleccions municipals del 2019.

El candidat ha citat la Teixonera i el Besòs i el Maresme com a exemples de barris de la ciutat que, actualment, no disposen d’un equipament d’aquest tipus, i ha reivindicat l’herència socialista de la ciutat: “Durant els nostres governs es van construir 92 escoles bressol, mentre que en l’etapa Trias i Colau, només se n’han fet nou de noves“.

Collboni també ha aprofitat per carregar contra Esquerra Republicana, que ostenta la conselleria d’Educació. Per això, ha reclamat els 42 milions d’euros que la Generalitat deu a l’Ajuntament de Barcelona, i que, ha dit “Colau no ha aconseguit recuperar per la seva tebior”.

El socialista també ha posat el focus en la formació professional dual i ha proposat un sistema de “beques Barcelona” que permeti als estudiants viatjar a l’estranger per aprendre un ofici. Un programa, segons ha explicat, que estaria dotat amb un pressupost de dos milions d’euros. Collboni també ha insistit en la necessitat de potenciar l’aprenentatge de l’anglès per fer de Barcelona “una ciutat trilingüe”.

“Un alcalde independentista no tindrà el meu suport”

El candidat a l’alcaldia ha assegurat que un alcalde independentista “no tindrà el suport” del PSC, en referència a Ernest Maragall i ha acusat Ada Colau de potenciar “un fals debat entre dos candidats que acabaran pactant”. Collboni ha retret a la candidata dels comuns no haver dit no a un possible pacte amb Esquerra Republicana.