La candidata de la CUP Capgirem Barcelona a l’alcaldia, Anna Saliente, ha iniciat oficialment la campanya per a les eleccions municipals 2019 a la plaça del Raspall de Gràcia. Allà, ha denunciat la situació “d’emergència social” que pateix Barcelona i ha recordat que el 28 % dels barcelonins viuen sota el llindar de la pobresa. Ha clos l’acte de reconeixent que no són “polítics professionals” però això, ha dit, els diferencia: “No volem càrrecs, no volem cadires però sabem perquè lluitem, volem revertir la marca Barcelona”.

La regidora de la CUP, Eulàlia Reguant, ha obert l’acte defensant la tasca de la seva formació el darrer mandat al consistori. Reguant ha assegurat que volen seguir a l’Ajuntament per “fer front la marca Barcelona, un model que fa 40 anys que es construeix govern a govern”. Ha defensat que s’ha demostrat que quan els cupaires són al consistori “passen coses” i que quan hi són, l’Ajuntament “vira a l’esquerra, s’escolten els moviments i es posen les necessitats de les veïnes al centre de les polítiques”. Un fet, ha afegit, que continua essent primordial, ja que la situació d’emergència habitacional que pateix la ciutat.

El diputat de la CUP, Carles Riera, ha participat en aquest acte central de campanya. Ha descrit la candidatura de la CUP com “l’esquerra i l’indpendentisme real”, enfront d’Ada Colau i Ernest Maragall. En aquest sentit, ha criticat a Colau haver donat “prioritat als especuladors, al turisme de masses i als rics” i haver donat “un pas al costat” l’1 d’octubre. A Maragall l’ha titllat de “fals independentista”. I ha recordat que és “un dels responsables de la Barcelona que avui patim, la del creixement especulatiu, guapa per als rics i precària per als pobres”.