L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú), ha obert la campanya de les eleccions municipals des del barri de Sant Antoni i s’ha mostrat optimista per revalidar la victòria de fa quatre anys. “Estic convençuda que guanyarem, absolutament convençuda”, ha dit Colau.

L’alcaldessa ho ha dit després de valorar positivament l’enquesta que aquest dijous ha publicat el CIS i que dona una avantatge per la mínima a BComú per sobre d’ERC. Tot i això, ha dit que no només es tracta de guanyar les eleccions. Colau vol més suports “per ampliar les polítiques de canvi”.

En el discurs d’inici de campanya, Ada Colau ha fet balanç dels quatre anys al govern municipal. Ha reconegut que ha estat “un mandat complicat”, amb una oposició “molt dura i que desgasta”. Tot i això, l’alcaldessa ha recordat alguna de les seves mesures estrella com l’elèctrica i el dentista municipal, la reserva del 30 % per a habitatge protegit i l’augment de la inversió social.

“Si en quatre anys tan complicats hem fet tot això, us imagineu què podem fer en els pròxims quatre anys?”, ha afirmat la candidata, que ha afegit: “Ho tenim tot per guanyar”. L’alcaldessa ha fet també una crida a la mobilització.

Colau canta amb el Cor Rebel

L’acte ha començat amb una actuació musical del Cor Rebel de Barcelona, una coral creada expressament per a la campanya dels comuns. Els cantaires han entonat la cançó ‘Bella ciao’ i ‘Somos’, d”Operación Triunfo’. L’alcaldessa ha demanat una actuació conjunta i s’hi ha sumat amb el tema ‘Gitana hechicera’.