L’alcaldessa, Ada Colau, dit que vol “poder discutir de model de ciutat en igualtat de condicions” amb els seus adversaris en la cursa electoral, en referència a Joaquim Forn. Colau ho ha dit hores després que l’exconseller i exregidor hagi anunciat que concorrerà a les municipals del maig amb una llista transversal que té el PDeCAT al darrere.

Colau ha assegurat que “evidentment no compartim el model de ciutat”, però ha remarcat que “no vull que els meus adversaris polítics estiguin injustament a la presó”. De fet, aquest dijous, l’alcaldessa rebrà els familiars dels líders sobiranistes empresonats. Una trobada que arriba a les portes del judici contra l’1-O i que marcarà el plenari d’aquest mes: tots els grups (menys Cs, el PSC i el PP) llegiran una declaració institucional per rebutjar el judici.

La inseguretat marca “L’alcaldessa Respon”

La inseguretat és un dels altres temes que han centrat el mandat d’Ada Colau i que també han marcat aquesta edició de “L’alcaldessa Respon” del Col·legi de Periodistes (l’última d’aquest govern). A  més, aquest divendres l’Ajuntament celebrarà un ple extraodrinari sobre la seguretat a la ciutat, forçat pel PDeCAT i ERC.

Colau ha dit que “Barcelona no té un problema d’inseguretat”, però sí que ha admès que “té un problema específic de seguretat” i ha insistit que té a veure amb l’augment dels furts (un fenomen que, segons l’alcaldessa, passa arreu de Catalunya). Ara bé, l’alcaldessa ha demanat a l’oposició “no fer un joc electoral de la seguretat” perquè, diu, “això no li fa cap favor a la ciutat”. També ha anunciat que Joan Subirats serà el seu número dos a les eleccions del maig.