Joaquim Forn serà candidat a l’alcaldia de Barcelona en les eleccions municipals del 26 de maig. L’exregidor i exconseller ho ha confirmat aquest dimecres en una carta publicada a Twitter, escrita des de la presó de Lledoners. “Tinc Barcelona al cap i al cor. La conec”, diu Forn en l’escrit, en què afegeix que amb l’experiència d’haver estat primer tinent d’alcalde coneix “la complexitat” de la ciutat i que presenta candidatura “per guanyar l’alcaldia”.

En la carta, Joaquim Forn assegura que vol ser “motor de canvi” per revertir el model de ciutat al qual “Barcelona està sotmesa” des del 2015. “Vull donar continuïtat al projecte que vam començar amb en Xavier Trias”, afirma Forn en l’escrit, i afegeix: “Aquest cop liderat per mi i amb el meu segell personal i el de l’equip que m’acompanyarà”.

És més que probable que Forn faci tàndem amb la consellera Elsa Artadi i que en la llista hi hagi també Neus Munté, a qui agraeix la generositat. L’exregidor no fa referència en la carta a cap sigla per a llista que encapçalarà, i aposta per una candidatura “transversal” que tingui “Barcelona al mig i centre de tot”. Munté va anunciar fa pocs dies que la llista tindria el nom de Junts per Catalunya, però caldrà que Forn ho confirmi.

Forn: “Soc innocent i em sento lliure”

L’anunci arriba pocs dies abans que sigui traslladat de Lledoners a Madrid en espera del judici per l’1-O, que ha de començar properament. En la carta, diu que afronta el judici “convençut de la meva innocència” per uns delictes dels quals “se m’acusa injustament”. “Em presento perquè hi tinc dret”, afirma Forn, que tot i admetre que “estar tancat no és cap avantatge”, creu que seria deshonest acceptar que això és suficient per no posar en marxa “un projecte polític de transformació de Barcelona”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Candidats a les eleccions municipals 2019 a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/candidats-eleccions-municipals-2019-barcelona/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Joaquim Forn, l’etern número dos de Trias

Joaquim Forn és el candidat que preferia Xavier Trias. De fet, l’exalcalde ja el va nomenar com a successor el gener del 2016, pocs mesos després de perdre les municipals del 2015. Forn va ser regidor a l’Ajuntament del 1999 a l’estiu del 2017, quan va renunciar a l’acta per ser conseller d’Interior. Des del 2007 es va convertir en el número dos i mà dreta de Xavier Trias, de qui va ser-ne primer tinent d’alcalde en el mandat 2011-2015.

L’exconseller i exregidor va ser el primer a postular-se a les primàries del PDeCAT a l’alcaldia per trobar el relleu de Trias. Tot i això, l’entrada en presó preventiva el novembre del 2017 pel referèndum de l’1-O va truncar les seves expectatives. El març del 2018 va renunciar a presentar-se a les primàries per centrar els esforços en la seva defensa jurídica. Finalment, Neus Munté va guanyar les primàries el maig del 2018.

Des del primer moment, però, Munté es va mostrar oberta a cedir el primer lloc per aconseguir una llista que anés més enllà del PDeCAT. Després de l’estiu passat, el partit va oferir a Joaquim Forn ser el cap de llista a Barcelona, una decisió que l’exregidor ha anat rumiant fins ara. En una entrevista a betevé, l’octubre del 2018, Forn es va mostrar disposat a formar part de la candidatura a les municipals.