L’Ajuntament de Barcelona celebrarà tres plens aquest divendres a partir de les 9 h. L’alcaldessa, Ada Colau, ha decidit ajuntar en un mateix dia la sessió ordinària de gener, el debat sobre l’estat de la ciutat -en què s’ha de votar la connexió del tramvia per la Diagonali el ple extraordinari sobre seguretat que van demanar el PDeCAT i ERC. En la Junta de Portaveus d’aquest dimarts, l’oposició ha carregat contra la decisió de Colau, a qui acusen de voler tapar les crítiques a la seva gestió.

“Un govern convençut del que ha fet no amaga el cap sota l’ala”, ha sentenciat Jaume Ciurana (PDeCAT), que ha criticat “l’actitud obstruccionista” de l’alcaldessa. “Convocar tres plens en un dia és una manera de dir que Colau té por al debat”, ha afegit el portaveu municipal del PDeCAT. El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha dit que han demanat ajornar el debat sobre l’estat de la ciutat per donar-li més rellevància, però que el govern ho ha rebutjat.

Des de Cs, Carina Mejías ha dit que el debat sobre l’estat de la ciutat mereix una “rellevància institucional” i que convocant-lo a les 9 h del matí en una llarga sessió plenària “Colau s’escapa de les crítiques de l’oposició”. Per tot plegat, Mejías veu “cobardia” en la decisió de l’alcaldessa i acusa el govern municipal d’actuar amb “prepotència i autoritarisme”.

Fonts municipals expliquen que cada any s’ha fet coincidir el ple ordinari de gener amb el debat sobre l’estat de la ciutat. La diferència rau aquest cop que s’hi ha afegit un altre ple extraordinari sobre seguretat. En aquesta sessió, l’oposició vol reprovar l’alcaldessa per la seva gestió en seguretat, després que en el Baròmetre semestral del desembre, la inseguretat escalés com a primer problema de la ciutat. Aquest debat no arribarà fins passades les 15 h de divendres.