L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha referit aquest dilluns a les protestes dels taxistes a Barcelona, que ja han arribat al quart dia de vaga indefinida. Colau creu que és responsabilitat de la Generalitat posar fi a aquesta situació i, de fet, ha acusat el conseller de Territori, Damià Calvet, de generar “un incendi” amb la proposta de regulació del sector dels VTC i de fixar 15 minuts com a temps d’antelació per contractar un servei d’un d’aquests vehicles amb conductor.

Per Colau, entre els 15 minuts de Calvet i les 24 hores que reclama el sector del taxi, hi ha d’haver “una solució intermèdia, més sensata i raonable”. En aquest, sentit, ha plantejat que el temps de precontractació d’un VTC hauria de ser d’una hora “com a mínim” per diferenciar aquest servei del que ofereixen els taxis. “La solució està sobre la taula”, ha dit l’alcaldessa, que ha reclamat al conseller i al sector del taxi no aixecar-se de la taula de negociació per resoldre el conflicte “entre avui i demà”.

L’alcaldessa també ha rebutjat qualsevol tipus de manifestació violenta i ha exigit que no es produeixin més episodis d’enfrontaments al carrer, tal com va passar divendres. Qui també s’ha pronunciat sobre el conflicte obert al sector del taxi és la presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi, Mercedes Vidal, que també ha defensat una proposta intermèdia que pugui ajudar a resoldre el conflicte entre els dos col·lectius.