L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha acusat aquest diumenge l’alcaldable Manuel Valls de ser un “privilegiat” col·locat per “interessos especulatius”, l’únic objectiu del qual és desmuntar les polítiques per a la gent comuna, desenvolupades al llarg d’aquest mandat.

En un acte de suport a la candidata a l’alcaldia de Sant Feliu En Comú Podem, Lídia Muñoz -que escenifica l’estrena de l’aliança de les dues formacions en unes municipals-, Colau també ha retret a Valls la seva relació amb Ciutadans, “un partit que es diu democràtic però governa amb l’extrema dreta a Andalusia”.

L’alcaldessa ha proclamat que tornarà a optar a l’alcaldia de Barcelona davant les amenaces que representen “la crisi institucionalitzada i l’extrema dreta” i ha demanat a Sant Feliu que segueixi sent un municipi del canvi i un aliat de Barcelona en l’àmbit metropolità.

Colau treu pit de les polítiques del mandat

Colau ha assegurat que, si es presenta a la reelecció, és per la convicció que hi ha “vides en joc, literalment”. “En aquells anys més difícils, ara amb la crisi institucionalitzada, els retrocessos a Europa amb l’extrema dreta, etc., totes aquestes amenaces posen en perill persones concretes, les més vulnerables i senzilles, per això té especial rellevància presentar-nos per guanyar”, ha indicat.

Colau ha tret pit amb les polítiques per a les persones comunes que ha desplegat durant el seu primer mandat. L’alcaldessa ha presumit d’haver fet de Barcelona “la ciutat amb més inversió social” i ha dit que són a l’Ajuntament no només “per acabar amb pràctiques corruptes” i gestionar millor la cosa pública, sinó per fer “canvis estructurals”.