El PDeCAT i ERC forçaran la celebració d’un ple extraordinari a l’Ajuntament per reprovar la gestió de l’alcaldessa, Ada Colau, en matèria de seguretat. L’anunci l’han fet l’endemà que l’últim Baròmetre municipal mostri que la inseguretat s’ha convertit en el problema principal pels barcelonins enquestats. El PDeCAT i ERC sumen prou regidors perquè aquest ple s’hagi de fer abans de 15 dies.

Els dos partits demanen un canvi en les polítiques municipals perquè, asseguren, les d’ara són ineficaces. Xavier Trias (PDeCAT) ha retret a l’alcaldessa que “està descuidant la seguretat a la ciutat” malgrat que “hem estat dient que no s’estan fent les coses bé”. Ara bé, ha assegurat que plantejaran el ple amb una “voluntat constructiva”.

Per la seva banda, Jordi Coronas (ERC) ha reblat la pressió contra l’executiu de Colau perquè, tot i els tocs d’atenció de l’oposició, “s’ha tancat en banda i ha llançat pilotes fora”. A més, Coronas ha respost al primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, que va atribuir l’increment d’inseguretat als partits de dreta: “Considera tothom culpable menys els responsables d’aquest tema de ciutat”.