imatge del barri de Les Roquetes

La decisió de Joaquim Forn de ser candidat a l’alcaldia i les novetats en la crisi per la regulació del sector del taxi i els VTC són les notícies més destacades d’aquest dimecres. També parlem de la regulació dels lloguers, després del rebuig del Congrés al decret del lloguer del govern espanyol. I sotmetem a debat el problema del sobrepès, després quel’últim estudi de l’Hospital del Mar hagi alertat que, d’aquí a 12 anys, el 80 % d’homes de l’estat tindran sobrepès.


Com frenar el sobrepès?

Segons un estudi de l’Hospital del Mar, a l’estat espanyol d’aquí a 12 anys, el 80 per cert d’homes i el 55 per cent de les dones de més de 16 anys tindran sobrepès. Com es pot prevenir? Quines conseqüències té per a la nostra salut i quina despesa sanitària representa actualment? En parlem al ‘Hashtag Barcelona‘ amb:

Segueix el debat en directe, aquí, cada dia, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


Joaquim Forn es presenta a l’alcaldia

A les 8h del matí, hem conegut la decisió de Joaquim Forn de presentar-se a les eleccions municipals del 2019 com a candidat a l’alcaldia. Ho ha anunciat amb una carta que ha publicat a les xarxes socials. Així ho hem explicat al programa:


Afectació comercial del conflicte entre els taxis i les VTC

El Comerç, Turisme i Restauració de Catalunya reclama acabar amb les mobilitzacions de taxis i vehicles VTC i obrir diàleg amb les administracions. Així ho ha dit el president de la Fundació Barcelona Comerç, Salva Vendrell:


El Congrés tomba el decret del lloguer del Govern

La derrota del PSOE converteix en paper mullat l’allargament de tres a cinc anys de la durada mínima dels contractes i les limitacions a les fiances que inclou el decret. No hauran estat ni un mes en vigor i només afectaran els contractes firmats durant aquest període. Entrevista amb Marta Ill, membre del Sindicat de Llogaters.


L’actualitat a les xarxes

La vaga de taxis ja ha provocat la primera víctima important: Joan Gaspar ha hagut d’agafar el metro! Ronaldo paga multes a Hisenda, Rivera parla de feminisme i Borrell no es creu els ferits de l’1 d’octubre, i cap d’ells l’encerta. A més, les xarxes bullen amb les nominacions dels Òscars. Ens ho explica el Toni Noguera:


La fonoteca

Obrim la fonoteca del Nil Via per trobar-hi documents sonors que demostren que a la història del metro hi ha passat de tot: aparició d’estacions fantasma, cantants d’òpera i conductors que es pensen que poden baixar fins a l’andana amb el cotxe:

Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: