El govern municipal va denegar la ubicació del museu Hermitage al Port de Barcelona, però s’ha donat fins a mitjans d’abril per trobar un solar alternatiu. Ara, diverses entitats de Sant Martí proposen la possibilitat d’ubicar l’Hermitage al Fòrum.

L’Hermitage davant del Museu Blau?

Els veïns de la zona expliquen que hi ha diversos solars disponibles però, en concret, proposen un descampat entre la Torre Telefónica i la Universitat Politècnica, just davant del Museu Blau. Asseguren que la zona està ben comunicada i destaquen que disposa de comerç i hostaleria.

Una proposta veïnal consensuada

Les associacions de veïns de Zona Fòrum, Diagonal Mar i el Front Marítim, el Besòs i el Maresme i la plataforma Per un barri digne han unit forces per reivindicar la instal·lació del museu de l’Hermitage a l’entorn del Fòrum.

Proposen millorar els usos del Fòrum

Els veïns fa anys que reclamen un replantejament dels usos del Fòrum. Els festivals de música encara provoquen algunes queixes malgrat les mesures que s’han pres per minimitzar la contaminació acústica.

El nivell de dioxines a l’entorn de la planta de valorització energètica Tersa, ubicada entre Barcelona i Sant Adrià del Besòs i de titularitat pública, també està en el punt de mira de les entitats. Els veïns van interposat una demanda a la Fiscalia de Medi Ambient per reclamar una auditoria que demostri si es fan males pràctiques en aquesta planta incineradora de residus.

Amb la possible ubicació del museu Hermitage al Fòrum, que tot apunta que anirà a càrrec de l’arquitecte Toyo Ito, els veïns volen sumar un element permanent a la universitat, el Museu Blau o el centre de convencions que hi ha. Ja han fet arribar la proposta al districte de Sant Martí amb l’objectiu que l’Ajuntament l’estudiï i la faci arribar als promotors del museu.