Torna Passeig de Gourmets a Barcelona, al passeig de Gràcia. Del 12 al 22 de març se celebra la tercera edició d’un esdeveniment gastronòmic que aquest 2020 disposarà de més restaurants participants que mai. 21 restaurants s’uneixen per presentar una ruta de platets, menús degustació, sessions de cuina a quatre mans i experiències gastronòmiques. Totes les activitats es poden reservar ja al web de Passeig de Gourmets. Els platets tindran un preu tancat de 7 €, els menús degustació es podran gaudir per 5o € i també hi haurà nits de cuina a quatre mans amb xefs d’estrella Michelin com Martín Berasategui i Xabi Goikoetxea, que cuinaran al Monument Hotel o Nandu Jubany i Fina Puigdevall que cuinaran al Majestic Hotel & Spa Barcelona.

Consulta en aquest mapa interactiu totes les activitats gastronòmiques programades en el Passeig de Gourmets 2020.

Platets a 7 € i menús a 50 €

14 dels 21 restaurants que participen en Passeig de Gourmets oferiran platets a un preu tancat de 7 €. El platet, que no és una tapa sinó una mitja ració, va acompanyat d’una beguda. Els establiments participants són l’Alma Barcelona, Almanac Barcelona, Cafè de la Pedrera, Claris Hotel & Spa, H10 Casa Mimosa, Hotel Casa Fuster, La Vinoteca Torres, Majestic Hotel & Spa, Mandarin Oriental, Barcelona, Monument Hotel, Restaurante Solomillo, Santa Eulalia (The Bistrot) Sintonia i The One Barcelona.

D’altra banda, 12 restaurants del passeig de Gràcia i dels carrers que l’envolten oferiran menús degustació a un preu de 50 €. “És una bona ocasió per poder gaudir de l’alta gastronomia a un preu molt més econòmic”, ha explicat en la presentació Lluís Sans, president de l’Associació Passeig de Gràcia. El restaurant Virens (Hotel Almanac Barcelona), La Terraza del Claris (Claris Hotel & Spa), El Principal de l’Eixample, La Vinoteca Torres, Mr Porter, el restaurant Solc (Majestic Hotel & Spa) Blanc (Mandarin Oriental), Panot Restaurant, Sintonia, Solomillo i The One Barcelona.

Cuinant a quatre mans

A banda de la degustació, el certamen també ha previst cinc nits amb xefs cuinant a quatre mans. Obriran foc Marc Ribas i Oriol Canillas, al restaurant Panot de l’hotel Casa Fuster el 12 de març. Oferiran una vetllada en què recuperaran l’alta cuina tradicional catalana en un entorn modernista.

Aquella mateixa nit, al Claris Hotel & Spa Barcelona, es trobaran l’Aurelio Morales (restaurant Cebo, de Madrid) i Miguel Ángel Mayor (restaurant Sucede, de València). El 17 de març serà el torn de Sergio Ruiz i Rodrigo de la Calle a l’Almanac Barcelona Hotel. De la Calle és expert en vegetals i creador de la gastrobotànica. Prepararan una oda a la cuina mediterrània amb productes ecològics de proximitat, saludables i honestos.

El 18 de març, Nandu Jubany i Fina Puigdevall cuinaran al restaurant Solc, del Majestic Hotel & Spa Barcelona. L’última nit a quatre mans la protagonitzaran Martin Berasategui i Xabi Goikoetxea, que cuinaran al restaurant Oria del Monument Hotel.

12.235 platets en les dues primeres edicions

La tercera edició de Passeig de Gourmets arriba precedida de l’èxit de les dues anteriors. En total es van consumir 12.235 platets, es van servir 2.007 menús degustació i prop de 200 persones van assistir als menús a quatre mans.