L’Ajuntament de Barcelona manté activada l’alerta pel fort vent que ha bufat aquest dilluns a la ciutat, malgrat la Generalitat de Catalunya l’ha desactivat -el pla Ventcat– a les 19.30 h. El consistori, però, el manté actiu des d’aquest matí, pocs minuts després de saber-se que ha caigut un tros de barana d’un àtic al carrer de Viladomat sense provocar ferits. En un altre extrem de la ciutat, al barri del Verdum, un cop de vent també ha fet caure part d’una façana aquest matí, al número 82-84 del carrer de Viladrosa.

L’episodi de vent ha deixat ratxes properes als 100 km/h a la Zona Universitària. També s’han detectat fortes ventades a Gràcia (82 km/h), a la Vila Olímpica (80 km/h), al port (89 km/h) i a l’aeroport (87 km/h).

Una de les zones on més impacte han tingut les fortes ratxes de vent ha estat al Port de Barcelona, on s’ha arribat a cops de prop de 90 km/h. En aquest sentit, després d’hores d’una aturada per motius de seguretat, una de les terminals de contenidors -Best- ha restablert l’activitat. De la seva banda, la terminal APM continua aturada des de les 12 h. Fonts del Port de Barcelona expliquen que l’activitat es reprendrà quan el vent baixi d’intensitat.

Al conjunt de la ciutat, però, el vent ha provocat altres desperfectes. El més generalitzat ha estat la caiguda de motos aparcades al carrer i de contenidors, alguns dels quals han quedat tombats. A l’avinguda de la Nova Icària, un dels contenidors empesos pel vent ha xocat contra la part frontal d’un autobús urbà de TMB. El conductor ha hagut de fer una maniobra d’emergència per evitar mals majors, que no ha provocat ferits. També hi ha hagut caiguda d’elements, principalment branques d’arbres, a les vies dels trens. Així, Rodalies ha informat que un arbre caigut a la via entre Sitges i Vilanova és el responsable dels retards de fins a una hora que ha arrossegat l’R2-sud durant tot el dia.

El vent també ha ha arrencat tancats metàl·lics, com el que els Bombers han hagut de reforçar per evitar problemes més greus al solar de l’antic tanatori del carrer de Sancho d’Àvila.

Una altra de les tòniques d’aquest episodi de vent han estat les caigudes de branques i, fins i tot, d’arbres, com és el cas d’un al carrer de Castellet, a Pedralbes.

Entre les 10.30 h i les 17.30 h d’aquest dilluns, els Bombers de Barcelona ha realitzat una 64 serveis relacionats amb l’episodi de vent.