El Consell Plenari del districte de Sarrià – Sant Gervasi ha aprovat la proposta del canvi de nom del carrer dels Reis Catòlics pel d’Elisa Moragas. Van votar favorablement Barcelona en Comú, PSC, JxCat i ERC, mentre que PP, Barcelona pel Canvi i Ciutadans s’hi van oposar.

En espera de la Ponència del Nomenclàtor

Ara, el Ple del Districte elevarà la proposta a la Ponència del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Barcelona, que és qui tindrà l’última paraula.

Una iniciativa gestada per la ciutadania

La proposta l’ha impulsada la plataforma Canviem Reis Catòlics, que valoren com una gran notícia que s’hagi aprovat pel Ple, ja que “la majoria de veïnes coincidíem que no ens representava”. Adrià Ariño, membre de la plataforma, explica que “és una forma d’apoderament del veïnat, de promoure processos de deliberació comunitària i ens permet apropiar-nos una mica del nostres espais de proximitat”.

1.045 signatures de suport

La plataforma Canviem Reis Catòlics va recollir 1.045 signatures de suport, molt per sobre de les 700 que es requereixen per portar la proposta al Consell Plenari de districte. La iniciativa va néixer a finals d’abril de l’any passat i comptava amb el suport de l’Associació de Veïns de Vallvidrera, entre altres entitats. Va iniciar un procés participatiu per triar el nom que substituís el de Reis Catòlics, el guanyador va ser carrer d’Elisa Moragas.

Qui va ser Elisa Moragas?

La candidata a donar nom a un dels carrers més importants de Vallvidrera, on es troben els serveis del barri, és el d’Elisa Moragas, que va néixer el 1927 i va morir el 2006. Era veïna de Sarrià i va ser mestra, fundadora i directora de l’Escola Nabí, un col·legi emblemàtic del barri que el 1987 va convertir-se en escola pública. Elisa Moragas va introduir la pedagogia Freinet a Catalunya i va contribuir en la seva difusió.