Leon Guallart presenta 'Confort', un disc disponible només en vinil i que presenta amb concerts en cases singulars

Els espais on sona la música són fonamentals per al pianista i compositor Leon Guallart, fins al punt que els considera un instrument més. De fet, no fa concerts a qualsevol lloc i aquests dies presenta el seu últim disc, ‘Comfort’, en habitatges i indrets singulars que, això sí, tinguin piano. Segons explica al programa ‘Plaça Tísner’, el que vol amb aquest projecte és “celebrar l’instrument del piano en relació amb la casa”.

De moment, la seva gira ha passat per edificis destacats que han estat habitatge en algun moment com La Pedrera o l’estudi de Ricardo Bofill i també per cases d’altres arquitectes destacats com la de Benedeta Tagliabue o la d’Oriol Bohigas i Beth Galí.

Amb aquesta gira li diria que no al Primavera Sound”
Leon Guallart

Concerts de proximitat

Fill del també arquitecte Vicente Guallart, defensa que la música que ara presenta “no pertany a les sales de concerts ni als festivals” i assegura que, per exemple, “amb aquesta gira diria que no al Primavera Sound perquè hauria d’adaptar l’espectacle i seria un xou totalment diferent”.

Bàsicament, amb el directe vol acostar al públic un àlbum delicat en què trobem influències com Brian Eno, Ryuichi Sakamoto Bon Iver o James Blake i només piano, veu i violoncel a banda dels sons d’ambient d’espais com “una cabana enmig d’un desert de neu”.

Només disponible en vinil

Els concerts en cases singulars no són l’únic aspecte que crida l’atenció de la proposta de Guallart. Ha decidit publicar el seu nou treball només en vinil i no penjar-lo a les plataformes digitals perquè, denuncia, fins ara li han donat tan pocs beneficis que “així és difícil guanyar-se la vida per un artista independent”.

He guanyat més diners venent dues unitats del disc que en els últims quatre anys a Spotify”
Leon Guallart

Assumeix que corre el risc d’arribar a menys gent pel fet de no estar a internet, però revela: “He guanyat més diners el dia que va sortir el disc venent dues unitats físiques que en els últims quatre anys a Spotify”. També explica que, curiosament, anar a la contra de la tendència generalitzada li està servint per tenir més repercussió.

Un cineasta format a Los Angeles

Una altra curiositat del projecte de Leon Guallart és la importància de les imatges en la seva proposta. I és que fins i tot assegura haver enregistrat els videoclips abans que la música. Format com a cineasta a Los Angeles, avança que ara portarà la gira a aquesta ciutat. La idea, diu, és trobar habitatges singulars nous als Estats Units on portar la seva música.