Copas de yate (Vol. 1)” és el darrer disc del cantautor madrileny Quique González, amb el qual celebra 25 anys de carrera. Tot i ser un dels compositors indie més destacats de les darreres dècades, González arriba al quart de segle sobre els escenaris amb un disc de versions que recull cançons d’altres que l’han impactat en els últims anys. Segons explica al programa ‘Plaça Tísner‘, ha fugit “de versions previsibles” i s’ha centrat en temes que pogués portar al seu terreny i, sobretot, que l’emocionessin.

He experimentat amb les versions de cara al meu pròxim disc de temes propis, que sortirà l’any vinent”
Quique González

Així, versiona Santiago Auserón, Josele Santiago, Luis Eduardo Aute, Charly García, Kiko Veneno i Gabinete Caligari, però també artistes més joves com Fabián D. Cuesta. “És un dels millors cantautors de la seva generació i, si algú el descobreix pel meu disc, per mi ja haurà valgut la pena”, afirma.

González assegura, a més, que l’àlbum li ha servit per “experimentar i provar coses noves” de cara al seu pròxim disc de temes propis, que gravarà l’any vinent. També que hi haurà un segon volum de versions en el futur.

13 àlbums d’estudi i dos en directe

En fer un balanç de tots aquests anys en el món de la música, Quique González es queda amb “la gran quantitat de músics boníssims” amb qui ha compartit estudi o escenari. Reconeix, però, que li hauria agradat “no haver estat tan impulsiu i cuidar millor algunes relacions” de l’entorn laboral.

Continuo escrivint perquè vull arribar a un lloc on no he arribat fins ara”
Quique González

Amb més de 150 cançons publicades, considera que n’ha escrit més de les que li queden per fer. Diu que continua perquè vol “arribar a un lloc” on no ha arribat fins ara com a autor i que cada cop és més exigent amb el resultat.

Gira amb parada a Barcelona

La gira de concerts amb què celebra el quart de segle va començar l’any passat i continua aquest amb parades com València, Saragossa o el seu Madrid natal. Abans, però, passarà per Barcelona i actuarà a la Sala Apolo en un concert en què, assegura, hi haurà sorpreses: “Sempre hi ha d’haver un percentatge de risc; que no sàpigues ben bé el que pot passar”.

Canviar el repertori cada nit és més excitant pels músics però també pel públic”
Quique González

En aquesta línia, explica que tocarà les cançons del nou disc, però diu que ell no treballa amb un repertori concret, sinó que prefereix canviar-lo cada nit, perquè “és més excitant pels músics però també pel públic”. Pel que fa als clàssics, ni assegura ni desmenteix que pugui interpretar ‘Vidas cruzadas’, ‘Aunque tú no lo sepas’, ‘Kamikazes enamorados‘ o ‘Salitre’.