The Tyets

(ACN/Redacció) El grup mataroní The Tyets ha guanyat quatre premis Enderrock, tres de votació popular i un de la crítica en la gala d’entrega que s’ha fet aquest dijous al vespre a l’Auditori de Girona. El duet mataroní ha aconseguit el reconeixement del públic en les categories de millor artista, millor disc de música urbana (“Èpic solete”) i millor cançó (‘Coti x coti’), a banda del premi de millor artista de la crítica.

El duet format per Xavier Coca i Oriol de Ramon han explicat que no s’esperaven l’èxit obtingut amb aquest tema i han celebrat que hagi servit per “donar nous aires a la sardana”. A més, han recollit un premi compartit amb Stay Homas per al millor videoclip amb el tema ‘La platja’.

Mushka i Pérez Cruz, també premiades

L’artista barcelonina Mushka ha guanyat el premi com a artista revelació i el de millor disc de música urbana de la crítica per ‘Tas loko mixtape’.

Sílvia Pérez Cruz també ha estat premiada amb el reconeixement del vot popular i la crítica li han donat el premi a millor disc de cançó d’autor amb ‘Toda la vida, un día’. En el cas de la crítica, ha estat un guardó compartit amb Clara Peya i el disc ‘Corsé’, ja que els han entregat el títol “ex-aequo”.

Altres premis destacats són els de millor disc de pop-rock, que ha anat per a Els Catarres amb ‘Invencibles’, el Pony Pisador ha guanyat el de millor disc de folk amb ‘The Longest Pony’ i Miki Núñez el de millor disc en llengua no catalana amb ‘121’. Joan Dausà també ha rebut un reconeixement del públic en la categoria de millor directe.