18 anys de carrera i nou discs publicats avalen la trajectòria de la banda barcelonina de rock-and-roll A Contra Blues. Ara presenten el seu darrer treball ‘Spitfire’, que segons expliquen al programa ‘Plaça Tísner’ és “un exercici de resistència”.

Per a Héctor Martín, guitarrista de la formació, són “una espècie en extinció” perquè “cada vegada hi ha menys bandes de rock a la ciutat i al panorama nacional”. Tot i això, asseguren mantenir-se fidels al seu estil: “No hi ha trampa, som una banda de rock-and-roll com les d’abans”.

Relleu generacional

L’altre guitarrista d’A Contra Blues, Alberto Noel Calvillo, recalca que “Barcelona s’està convertint en un terreny hostil per les bandes de rock-and-roll” pel tancament de sales i perquè hi ha estils que són més mediàtics, però confia que “això canviï d’alguna manera”.

“Falta relleu generacional pel que fa a públic i no tenim un seguiment massiu, però el rock-and-roll és cultura i no s’hauria de perdre”, considera. Per posar un exemple de perquè s’han de preservar propostes com la seva, ens parla del que els aporta la manera de treballar en equip que tenen: “És una conjunció de gent, de la seva trajectòria, quelcom visceral i humà, original i de debò”.

Diversió i reflexió a parts iguals

The Rolling Stones, The Electric Flag, The Allman Brothers Band, Bo Diddley, Little Richard, Albert Lee, Johnny Guitar Watson, Charles Bradley i Ben Harper són algunes de les influències del grup i que podem intuir en el darrer LP. Segons Jonathan Herrero, cantant del conjunt, “hi ha moments per prendre consciència i moments per divertir-se i al nou disc hi ha de tot”.

Per exemple, detalla que pel que fa a lletres, trobem cançons com ‘Heavy Rain’ en què mostra la seva visió “de com està l’escena a la ciutat”; el senzill ‘Go Comando’, en què “reflexiona sobre el políticament correcte” i ‘Spicy’, que és “més banal” i narra “una nit boja en què menges salsa picant i no et pots morrejar amb la noia amb qui estàs”.

Presentació a Luz de Gas d’una gira clau per assegurar el futur del grup

Guanyadors de l’European Blues Challenge 2014 i amb més de 800 concerts a les espatlles, expliquen que el seu futur immediat depèn de com vagi la gira de presentació de ‘Spitfire’. A Barcelona estrenaran el disc aquest 16 de març a la Sala Luz de Gas i després intentaran “fer el màxim número de concerts possible”.

“De cada cèntim que guanyem ens repartim el que podem i la resta l’invertim per al següent pas”, explica Herrero. Diuen que segurament aquest següent pas serà un disc per celebrar els 20 anys d’una carrera que, adverteixen, seguirà perquè “hi ha força i energia”. I si es complica la situació? “Es busca el camí i, si no, te l’inventes”, conclou.