El periodista musical i col·laborador del ‘Plaça Tísner‘ Nando Cruz repassa l’agenda de concerts que hi haurà a Barcelona a principis de març amb motiu del Dia de les Dones. Abans, però, vol deixar ben clar que li fa “una mica de vergonya” que s’hagi d’esperar una data com aquesta per parlar de la música feta per dones. De fet, assegura que moltes artistes es queixen que “tothom corre a trucar-les quan arriba el mes de març i després s’obliden”. Pots veure la secció completa de Nando Cruz al programa al vídeo superior.

Agenda de concerts

  • Dijous, 7, i divendres, 8 de març (entrades exhaurides), Andrea Motis actuarà a les 20.30 hores a la sala La Paloma. En aquests concerts explora una sonoritat més íntima, acompanyada només per violí, mandolina i percussió.
  • Al festival de cançó d’autor Barnasants, que es fa del 26 de gener al 19 de maig, hi haurà aquest cap de setmana un destacament de dones: Carmen París, Magalí Sare, Alba Luz, Alidé Sans, Rebeca Jiménez, Renaldo i Clara, entre d’altres.
  • El Col·lectiu Feminista de l’ESMUC, juntament amb el Centre Cívic Fort Pienc, l’Institut del Teatre i la mateixa escola fa una acció performativa amb un cor i una orquestra simfònica amb més de 100 dones en escena a la plaça del Fort Pienc el mateix 8 de març a les 17 hores.
  • Tori Sparks actuarà el 8 de març a Luz de Gas a les 21 hores. Entre les convidades anunciades hi ha Marga Mbande, Jodie Cash i les Sparkles. El repertori anirà del rock, fins al blues i el country i es destinarà part de la recaptació a la Fundació Ana Bella.
  • El festival Fem Pop ha programat un centenar de cantautores o grups amb veus protagonistes de dones. Aquesta edició serà dissabte, 9 de març, a les 20 hores a Cabrils, al Maresme.
  • Per acabar el cap de setmana, el diumenge 10 a la plaça de la Laguna de Lanao, al barri del Coll de Gràcia, a les 12 del migdia actuaran Ruïnosa y las Strippers de Rahola, un grup de bubnopunk de Barcelona que barreja l’estètica del món drag amb el so i la identitat punk.