(ACN) El comitè de vaga de Trablisa ha convocat aquest divendres una manifestació pel 3 de setembre de 12 a 14.30 h a les portes d’accés a la Terminal 1 de l’aeroport del Prat per protestar contra l'”assetjament” que estan rebent els treballadors per part de la Guàrdia Civil als filtres de seguretat durant la vaga indefinida iniciada el 9 d’agost.

També protestaran en defensa d’una treballadora que ha estat traslladada a una altre servei fora de l’aeroport després de tenir un atac d’ansietat per les “pressions” d’un agent de la Guàrdia Civil. “Diuen que no tenia la formació adequada i no és cert. Feia 14 mesos que treballava als filtres de seguretat sense cap problema i només l’han traslladada perquè va denunciar públicament les pressions”, ha lamentat Joan Carles Giménez, assessor del comitè de vaga de Trablisa.

La convocatòria de la manifestació s’ha fet dues setmanes després del començament de la vaga indefinida dels vigilants dels filtres de seguretat a l’aeroport del Prat per reclamar millores salarials i laborals. El personal també ha denunciat que Trablisa trasllada a Barcelona treballadors d’altres aeroports.

Sense cues als controls de seguretat

En declaracions a l’ACN un cop registrada la protesta al Departament d’Interior, Joan Carles Giménez ha denunciat que les pressions de la Guàrdia Civil “són injustificables” perquè els treballadors estan complint escrupolosament els serveis mínims establerts i perquè, com ja van avançar en convocar-la, els usuaris no estan fent cues als filtres de seguretat. “Tot i això molts treballadors estan sent acusats i pressionats”, ha denunciat.

Sobre el cas de la treballadora traslladada de servei, ha explicat que es va agafar uns dies de baixa després de denunciar pressions per part d’un agent de la Guàrdia Civil durant els primers dies de la vaga. No hi va haver cap moviment fins que la treballadora va explicar la seva situació als mitjans de comunicació. És llavors quan la mateixa Guàrdia Civil va comunicar a Trablisa que la vigilant no estava preparada per exercir les seves funcions. Aquí, Giménez assegura que la treballadora tenia tota la formació necessària i que feia 14 mesos que treballava als filtres sense cap problema.