(ACN) Iberia ha cancel·lat sis vols entre Barcelona i Madrid durant aquest cap de setmana per la vaga del personal de terra a l’aeroport del Prat, segons han informat fonts de la companyia. En concret, es veuran afectats tres vols d’anada i tornada entre les dues capitals dissabte i tres més diumenge. La companyia informa a través de la seva pàgina web que si s’ha comprat un bitllet gestionat per Iberia, Iberia Express i Iberia Regional Air Nostrum fins al 21 d’agost, el client té la possibilitat de reservar el vol en qualsevol altra data entre el 21 i el 28 d’agost. En cas que el bitllet s’hagi comprat en una agència de viatges, indica que s’hi han de dirigir per modificar la reserva.

Una vaga de 48 hores

A principis d’aquesta setmana, sindicats i personal d’Iberia es van reunir per buscar una solucióDos dies després, dijous, es van tornar a trobar, però les negociacions no van prosperar i van decidir mantenir la convocatòria de vaga per als dies 24, 25, 30 i 31 d’agost. El Ministeri de Foment ha fixat els serveis mínims del 53 % per als vols peninsulars i estrangers i del 32 % pels vols peninsulars de menys de cinc hores.

Com a conseqüència d’aquesta convocatòria de vaga, Vueling ja ha cancel·lat 112 vols. El cap de setmana següent, el 30 i 31 d’agost, també hi haurà aturades.