Ja fa deu dies que els vigilants dels controls de l’aeroport del Prat fan vaga, i no sembla que es mogui res. Els treballadors es queixen que l’empresa no vol dialogar i anuncien que, de moment, tenen previst mantenir la vaga. Exigeixen millores salarials i laborals com cobrar un euro més per hora o disposar d’aparcament gratuït durant la jornada laboral.

Malgrat que aquest diumenge era el segon dia d’aquest pont d’agost amb més afluència de passatgers, la situació a l’aeroport del Prat és de normalitat. Els passatgers han de fer cues d’entre 10 i 15 minuts per passar els filtres de seguretat. Una mitjana d’espera habitual com les que hi ha en dies sense vaga. Tot i que, en algun moment, a primera hora del matí s’han vist cues més llargues, que han arribat a superar la mitja hora d’espera.

Controls de passatgers a l'aeroport del Prat

A més, des del comitè de vaga afirmen que en un diumenge com avui, amb més de 1.071 vols ofertats, les cues haurien de ser molt més llargues encara que no hi hagués vaga. Denuncien, una vegada més, que des de Trablisa porten treballadors d’altres aeroports per tal de minimitzar la vaga i que diversos càrrecs intermedis, com ara inspectors, han assumit els llocs de feina dels treballadors que sí que secunden l’aturada. A més, afirmen que els professionals estan patint una “pressió” extra per part de la Guàrdia Civil per tal que vagi molt més ràpid del que és habitual. Cal recordar que des de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya es van decretar uns serveis mínims del 90 %, un fet que fa imperceptible l’aturada.

Controls de passatgers a l'aeroport del Prat

De moment, malgrat que la vaga és indefinida, ni la direcció de Trablisa, adjudicatària del servei de seguretat de l’aeroport, ni el comitè de vaga, tenen previst reunir-se per intentar arribar a un acord i desconvocar les aturades. Els treballadors denuncien la negativa de l’empresa a dialogar.