L’última reunió de mediació entre els treballadors de terra i manteniment d’Iberia i la direcció de l’empresa ha acabat sense acord. Així doncs, es manté la vaga de 48 h a l’aeroport del Prat per als dies 24 i 25 d’agost, i posteriorment també per al 30 i 31 d’agost.

La trobada d’aquest dijous ha acabat amb el mateix resultat que la primera trobada de mediació, aquest dimarts. A la sortida de la trobada, el portaveu d’UGT del Comitè d’Empresa, Omar Minguillón, ha dit que els treballadors estan “decebuts” perquè l’empresa no ha fet cap proposta per poder desencallar la situació. Tot i així ha deixat la porta oberta a una nova trobada per poder evitar la vaga dels dies 30 i 31 d’agost.

Aquest segon intent, que s’ha mantingut al Departament de Treball, ha estat llarg: les dues parts s’han assegut a les 11 h del matí i no s’han aixecat, sense acord, fins a les 18.30 h. El personal de terra, que s’encarrega de la gestió dels equipatges de fins a 27 companyies al Prat, protesta per la falta d’estabilitat de la plantilla, l’excés de càrregues de feina, les hores extraordinàries i la reorganització de torns per conciliar la vida familiar i laboral.

Estiu de vaga a l’aeroport

En espera que hi pugui haver un acord d’última hora abans del dia 24, el Ministeri de Foment ja ha fixat els serveis mínims: es garantirà el 53 % del servei per als vols peninsulars i estrangers on l’alternativa de transport públic suposi un recorregut de cinc hores o més.

En el cas de vols peninsulars amb un recorregut inferior a cinc hores els serveis fixats són del 32 % i en la connexió amb les illes es garanteixen el 100 % dels vols. Malgrat els serveis mínims, Vueling ja ha cancel·lat 112 vols arran de la vaga del personal de terra.

L’aturada del personal d’Iberia se suma a la vaga que fan els treballadors dels controls de seguretat de l’aeroport des del 9 d’agost, sense gaires afectacions per als viatgers.