La vaga del personal de terra d’Iberia d’aquest cap de setmana es manté en espera d’una nova trobada de mediació, aquest dijous, amb l’aerolínia. Tot i la cita, Camil Ros, secretari general de la UGT, ha lamentat que les esperances d’entesa són escasses, ja que, segons diu, l’empresa té una posició immobilista.

Ros ha denunciat que el 50 % dels treballadors de la companyia a l’aeroport del Prat són temporals, diu que són falsos, ja que l’activitat que fan, gestionar equipatges, és necessària durant tot l’any. Per això reclama que la plantilla sigui estable. El líder de la UGT també ha lamentat que el Prat té 1.000 treballadors menys que el de Barajas malgrat que gestiona gairebé el mateix volum de passatgers. Afirma que això comporta precarietat laboral, estrès i baixes i critica l’immobilisme amb què actua l’empresa.

L’estiu, els mesos més precaris

Els mesos d’estiu és l’època en què la precarietat laboral és més elevada, ha assegurat Ros, ja que molts contractes només duren unes setmanes i, fins i tot, uns dies. El mercat de treball, afirma, es troba en una situació insostenible i per això assegura que la UGT continuarà treballant per derogar totes les reformes laborals.