Nou intent per evitar la vaga convocada pel personal de terra i manteniment d’Iberia a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. Representants dels treballadors i la direcció de l’empresa mantenen aquest dijous la segona reunió de mediació a la seu del Departament de Treball per desencallar l’aturada, convocada per als dies 24, 25, 30 i 31 d’agost.  La primera trobada, que es va celebrar aquest dimarts, va acabar sense cap entesa.

Minuts abans d’entrar a la reunió, que ha començat a les 11 h, el president del Comitè d’Empresa d’Iberia a Catalunya, José Ramírez, s’ha mostrat optimista de cara a aconseguir un acord. “Esperem que duri el que duri la reunió trobarem una solució” ha dit. I ha afegit que “la Generalitat sí que ha demanat una aproximació per part de l’empresa a les propostes dels treballadors i esperem que sigui així.”

El personal de terra, que s’encarrega de la gestió dels equipatges de fins a 27 companyies al Prat, protesta per la falta d’estabilitat de la plantilla, l’excés de càrregues de feina, les hores extraordinàries i la reorganització de torns per conciliar la vida familiar i laboral.

Ramírez, a més, ha afirmat que fins ara l’empresa ha dit que aquesta ha de ser una negociació a escala estatal però ha reclamat que s’ha de tenir en compte “les xifres d’aquest aeroport”, que ha afirmat que representa “el 48 % de les hores totals de tots els treballadors a l’estat”. “L’aeroport ha de tenir respecte pels treballadors, pels passatgers i pel PIB que genera”, ha declarat el president del comitè d’empresa.

Estiu de vaga a l’aeroport

De moment, el Ministeri de Foment ja ha fixat els serveis mínims: es garantirà el 53 % del servei per als vols peninsulars i estrangers on l’alternativa de transport públic suposi un recorregut de cinc hores o més. En el cas de vols peninsulars amb un recorregut inferior a cinc hores els serveix fixats són del 32 % i en la connexió amb les illes es garanteixen el 100 % dels vols.

Si treballadors i empresa no arriben a un acord, l’aturada del personal d’Iberia se sumarà a la vaga que fan els treballadors dels controls de seguretat de l’aeroport des del 9 d’agost, sense gaire afectacions sobre els viatgers.