El govern municipal vol reduir el nombre de desplaçaments en transport públic per anar o tornar de la feina durant les hores punta després de l’emergència sanitària pel coronavirus. Per això, l’Ajuntament treballa en un pacte laboral perquè s’hi sumin empreses que vulguin apostar pel teletreball o flexibilitzar els horaris dels seus treballadors per “desescalar les hores punta”. Ho ha anunciat la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé.

D’aquesta manera, el consistori vol evitar que hi hagi aglomeracions al metro i el bus durant els mesos de recuperació després de la crisi de la covid-19, en què encara caldrà garantir una distància mínima entre persones per reduir el risc de contagi. L’acord anunciat per Alarcón s’aprovarà previsiblement en el marc del pacte de ciutat amb partits i actors econòmics i socials, segons ha dit la mateixa regidora, que espera que pugui estar signat al juliol: “La música sona molt bé”.

A més, l’Ajuntament té previst crear una oficina d’assessorament per a empreses que es vulguin sumar al pacte. Ara per ara, Alarcón ha fet una crida perquè totes les administracions s’impliquin en aquesta desescalada de les hores punta. La regidora de Mobilitat no descarta que més tard arribi un “pacte escolar” perquè s’hi sumin els centres educatius.

Sense metro ininterromput per Sant Joan

El tinent d’alcalde Albert Batlle va anunciar que tot feia pensar que per la revetlla de Sant Joan hi hauria servei ininterromput de metro, estigués Barcelona en la fase 3 o ja en l’anomenada “nova normalitat”. Però quan falta una setmana per a la nit del 23 de juny, Alarcón ha descartat aquesta possibilitat. Ara bé, s’està estudiant allargar l’horari del metro fins a la matinada.

Sobre la situació actual del transport públic, Alarcón ha explicat que l’ocupació ja arriba al 40 %, però que no es preveu recuperar el mateix nombre de validacions diàries que el d’abans de la pandèmia fins al 2022. La regidora també s’ha compromès a implantar “aviat” el carril bici a la via Augusta.