ave

La desescalada de l’estat d’alarma pel coronavirus implica una recuperació progressiva de la llibertat de moviments entre territoris de l’estat espanyol. En paral·lel a la recuperació de la mobilitat, Renfe ha decidit ampliar un 50 % l’oferta de trens AVE i de llarga distància a partir de dilluns, 22 de juny, per donar resposta a la demanda creixent del servei que preveu la companyia. Hi haurà unes 30.000 places més cada dia. Renfe també ha informat que ha tornat un milió de bitllets per un import de 38 milions d’euros pels viatges cancel·lats per la pandèmia. I més de 25.000 sanitaris han utilitzat de franc els trens AVE, Avant i llarga distància durant l’estat d’alarma.

6.300 places diàries d’AVE a Madrid

Renfe ha anunciat que, a partir de dilluns, circularan diàriament 18 trens d’AVE en la línia Madrid-Barcelona-Figueres, nou més dels actuals, que sumaran un total de 6.300 places diàries. La previsió és augmentar progressivament els trens que circulen a l’alta velocitat fins als viatges que es feien abans de l’estat d’alarma. L’increment del servei es determinarà en funció de l’ocupació i demanda dels combois. 

Les connexions amb la resta del territori espanyol també es reforçaran amb 1.400 places més al dia per viatjar de Barcelona a Andalusia i també es reprendran els viatges al País Basc i Galícia. D’altra banda, s’oferian més places per anar fins a la Comunitat Valenciana. Pel que fa als enllaços de la ciutat amb França, hauran d’esperar a l’1 de juliol.

Les noves mesures de seguretat

Renfe ha anunciat que es reforcaran les mesures d’higiene i desinfecció per evitar contagis.  Serà obligatori l’ús de mascareta i es repartiran tovalloletes desinfectants entre els passatgers. A més, als trens no hi haurà els serveis de restauració, venda d’articles ni tampoc el repartiment d’auriculars i de premsa.