taxi barcelona

Els taxistes de Barcelona continuen en peu de guerra. Han convocat una vaga de 48 hores per reivindicar, un cop més, el sector del taxi davant empreses com Cabify i Uber, companyies que ofereixen el servei de lloguer de vehicle amb conductor. La vaga començarà el 25 de juliol a les 6 h i s’allargarà fins al 27 de juliol a les 6 h. A més a més, el dimecres 25 de juliol es manifestaran a partir de les 11 h al passeig de Lluís Companys, davant del TSJC, i tenen previst anar fins a la delegació del Govern espanyol.

Per què fan vaga els taxistes?

El sector del taxi ha convocat la vaga per protestar contra la suspensió cautelar i provisional del reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que estableix que només hi pot haver una llicència de VTC, vehicles de lloguer amb conductor com ara els de Cabify i Uber, per a cada 30 llicències de taxi.

Malgrat l’AMB ha aprovat la nova norma que blinda el sector del taxi, ara el Ministeri de Foment ha interposat un recurs que fa que el TSJC ho hagi suspès temporalment. El tribunal ha convocat l’AMB i la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència el 26 de juliol per tractar la qüestió al mateix TSJC.